23 september 2020 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tóch Stadsweide in nieuw plan Om de Weede

Geplaatst op: 16 januari 2018

De Stadsweide in Om de Weede wordt wel gerealiseerd. Althans, dat stelt het college voor aan de gemeenteraad in een plan voor de tweede en afrondende fase voor de bouw van de wijk. Vorig jaar schoot de raad een eerder voorstel af, na kritiek van zowel bewoners als de raad.

Het college heeft nu een nieuw plan gemaakt, waarin de Stadsweide behouden blijft. Ook wordt de tweede fase al de afrondende fase. Eerder werd al duidelijk dat er geen 1200 woningen zouden komen, zoals in 2006 besloten. Hasselt groeide minder hard dan verwacht. Voorzien was dat er in 2015 maar liefst 9441 inwoners zouden zijn, maar dat waren er in november vorig jaar 7122.

Mede daarom stelt het college voor om het plan van een supermarkt met daarboven 18 appartementen te laten varen. Zo’n supermarkt zou ten koste gaan van een van de andere twee. Het complex zou op de entree van de wijk komen. Het college stelt voor dat niet leeg te laten, maar er woningen te bouwen. Die zouden enigszins verhoogd kunnen worden aangelegd, met een karakteristieke klassieke architectuur, voor een parkachtige setting.

Aardgasloos bouwen in de nieuwe wijk heeft de voorkeur van het college, meldt ze. “Het nieuwe wijkdeel dient een duurzaam en toekomstbestendig karakter te kennen.” Waar mogelijk wordt ook het wonen aan het water benut.

De locatie waar nu een boerderij staat, is nog niet beschikbaar. Wanneer dat wel het geval is, wil het college dat zo snel mogelijk in onderzoek nemen. Misschien kan/kunnen (een deel van de) panden hergebruikt worden.

De raad bespreekt het overkoepelende plan volgende week donderdagavond. Daarna volgt nog het vaststellen van het bestemmingsplan.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore