22 september 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kennismaken bij Westerman voor herhaling vatbaar

Geplaatst op: 17 januari 2018

Toekomstige collega-chauffeurs konden vrijdagavond kennismaken met Westerman. Westerman, nu een aantal jaar gevestigd in Hasselt, hield vrijdag een zogeheten ‘kennismakingsavond’.  Dat was voor het eerst georganiseerd, maar niet voor het laatst, zegt Jacoline Veenstra van Westerman. Het bedrijf gaat vaker zulke avonden organiseren. Het transportbedrijf is namelijk op zoek naar nieuwe chauffeurs en is daarom een wervingscampagne gestart. De kennismakingsavond maakte daar onderdeel van uit.

Bij aankomst werden mensen met koffie of thee ontvangen. Onder andere een ex-werknemer van Philips kwam een kijkje nemen. 37 jaar lang werkte hij bij Philips, maar toen de productie verplaatst werd naar het buitenland, kwam hij op straat te staan. Hij zoekt werk specifiek in de transport, omdat hij uitdaging zoekt.

Een chauffeur van beroep schoof ook aan. “Waarom ben je chauffeur geworden?”, vroeg Veenstra hem. Het nuchtere antwoord: “Voor het rijden, dat vind ik prachtig. Daarbij vooral het distributiewerk.” Een andere mogelijk toekomstige collega, met een metaalachtergrond, bleek op zoek te zijn naar een andere uitdaging. “Heb je al wel een groot rijbewijs?” Dat bleek niet het geval, maar mogelijkheden om het rijbewijs te gaan behalen, is ook bij Westerman mogelijk. 

Alle kennismakers kregen een rondleiding door de loods/crossdock van Westerman. Wie daarna overtuigd was, kon een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Een avond die voor herhaling vatbaar was, aldus Veenstra.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore