21 september 2020 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bewoners Gennerdijk ruimen zelf aangespoeld afval op

Geplaatst op: 22 januari 2018

In januari gingen bewoners van de Gennerdijk al langs de oevers op zoek naar zwerfvuil

“Één uur en twee km afval langs de Gennerdijk”, was de opvallende tweet van Ria Grootoonk. Als bewoner uit Holten op de dijk langs het Zwarte Water hield zij een schoonmaakactie door de uiterwaarden. Door eerste het hoge water en de westerstorm van vorige week is er heel aangespoeld afval blijven liggen tussen de oevers en de dijken.

“Ik heb daarover met het waterschap gebeld, maar die doen pas later dit jaar een opruimronde”, vertelt Grootoonk. Zij vond dat te lang duren en nam dus vandaag een kofferbak vol vuil mee naar huis. Omdat haar eigen afvalcontainer begrijpelijkerwijs te klein is voor de jerrycans en de andere rommel, heeft het waterschap wel toegezegd een grote afvalcontainer te plaatsen waar de bewoners de troep in kwijt kunnen.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore