25 april 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oudercomité wil OBS Genne ‘redden’

Geplaatst op: 26 januari 2018

OBS Genne kampt met problemen. Een leerlingentekort dreigt en daardoor ook sluiting van de school. Een oudercomité onder de naam Red Genne wil de school behouden. “Het zou zo zonde zijn als dit geweldige schooltje zou verdwijnen”, zegt Esther de Munck Mortier van het comité.

Het comité gaat een plan bedenken waardoor de school mogelijk duurzaam kan voortbestaan. “Dat is uiteraard een lastige klus en gezien de problematiek vinden we dit in principe de taak van een schoolbestuur. Maar het bestuur geeft ons de mogelijkheid om met een alternatief plan te komen om de school toch duurzaam te laten voortbestaan. Dat grijpen we aan om toch nog enige invloed te kunnen hebben.”

Reden voor de aangekondigde sluiting is het werven van nieuwe docenten. Een docent gaat met pensioen, een ander wil haar vleugels uitslaan, als er een andere baan op haar pad komt. De derde docent is vooralsnog wel beschikbaar. “Volgens het bestuur is er niemand die op Genne wil werken. Daar zijn wij als ouders het natuurlijk niet mee eens. Er zijn vast en zeker leerkrachten die juist op een kleine school willen werken en die die uitdaging graag aangaan. Als binnen de Stichting Op Kop hier geen geschikt persoon voor is is het aan het bestuur verder te zoeken. Dit is geen reden om de school te sluiten, vinden wij.”

Ook het leerlingenaantal baart het bestuur zorgen. “Dat komt volgend seizoen onder de norm. Een school mag dan nog 3 jaar doorgaan (ook al komt het leerlingenaantal onder de 23). Ook komen er vooral leerlingen binnen via zij-instroom. Het zou beter zijn als een kind direct in groep 1 op Genne begint, volgens het bestuur.”

De Munck Mortier denkt dat aandacht voor de ‘prachtige, unieke’ school al kan helpen. “We denken namelijk dat er heel veel mensen zijn die niet van het bestaan van OBS Genne afweten en hier graag hun kind en/of kinderen naar school willen laten gaan.” Een expert helpt het comité met het pitchen van het plan.

Van de ouders van de kinderen die nu op de school zitten is 88 procent voor het voortbestaan. “Zodoende steunt een grote meerderheid het initiatief van Red Genne. Wij hebben goede hoop dat OBS Genne open blijft.” De kwaliteit van de school is een reden om in actie te komen voor het comité.

De bezorgde ouder vindt dat het bestuur voorbijgaat aan het feit dat de kinderen op Genne een ‘heerlijk onbezorgde tijd’ hebben en ‘met veel plezier’ naar school gaan. “Ze worden gezien voor het kind dat ze zijn en hoeven niet mee te draven met de meute. Op de bewuste ouderavond (waarop de sluiting werd aangekondigd, EK) sprak de heer Boon over hoe trots hij was op Genne. Maar hier zien wij niets van terug. Als je trots bent met iets doe je zoiets unieks en bijzonders als OBS Genne niet zo gemakkelijk van de hand. Dan wil je ervoor vechten dat het blijft bestaan. En dat is wat wij, als Red Genne, doen.”

Het bestuur van de school was (nog) niet bereikbaar voor een reactie.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour