25 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘De Olde Maten moet geen Giethoorn worden’

Geplaatst op: 31 januari 2018

De Olde Maten is een bijzonder recreatiegebied. Het herbergt vele, al dan niet verborgen, schatten uit het verleden. Om mensen die schatten te laten zien, is aanpassing van het gebied nodig. Dat blijkt uit de gebiedsvisie die door twee WerkAteliers is opgesteld. Mieke Conijn (AtelierOverijssel) gaf woensdagmiddag in de Veldschuur een toelichting voor betrokkenen.

In bepaalde delen van de Olde Maten is fietsen geen goed idee. “Dan word je al heel snel van de weg gereden”, merkte Conijn op. En waar wel gefietst kan worden, is weer geen aansluiting bij de bijzondere plekken. “We hebben gekeken naar de verschillende wegen. Daar zijn problemen als het gaat om de ontsluiting en manier waarop wegen worden gebruikt.”

Een idee om dat op te lossen is bijvoorbeeld het verlagen van de maximumsnelheid op de Stadsweg van 80 naar 60 kilometer per uur. “Als we met elkaar besluiten dat de samenhang van bijzondere plaatsen in de Olde Maten iets is waar we naartoe willen, zal er iets aan het verkeer gedaan moeten worden.”

Met een canon moeten de (verborgen) schatten uit het verleden weer in kaart gebracht worden. Waar die niet meer zichtbaar zijn, is het inzetten van virtual en augmented reality een optie. Doel is het versterken van recreatie. Wel met een duidelijke eis: rust blijft een randvoorwaarde. “Het moet geen Giethoorn worden.”

Diverse werkgroepen gaan de komende tijd aan de slag met de gebiedsvisie en nieuwe plannen voor de Olde Maten.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour