24 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Mensen leren kennen via Hobbyclub Hasselt

Geplaatst op: 2 februari 2018

Naar de andere kant van het land verhuizen en proberen een kennissenkring op te bouwen. Dat valt nog niet altijd mee. Evelien Antes probeert het met Hobbyclub Hasselt. Elke vrijdagochtend biedt ze in de ruimte van In Balans ruimte aan hobbyisten en hoopt ze op die manier Hasselters te leren kennen.

“Station Zwolle kwam ik regelmatig langs, maar verder houdt het op”, vertelt Antes over haar kennis van de streek voordat ze in juni in Hasselt kwam wonen. Haar vriend kreeg een nieuwe baan in Zwolle en moest binnen een straal van twintig kilometer wonen. Dat betekende dat het stel het bestaan in een dorp vlakbij Breda moest opgeven. “We hebben op meerdere plekken gekeken, maar kozen uiteindelijk voor een woning in Hasselt. En dat bevalt goed: dit is een mooie, groene streek met vriendelijke mensen”, vertelt Evelien.

Desondanks is de overgang groot: even bij vrienden of familie binnenlopen is er niet bij. Mensen die ze eerder bijna dagelijks sprak, heeft ze nu een half jaar niet ontmoet. “Ik wil ook graag een nieuwe kring opbouwen, maar als je geen kinderen hebt kost dat wat meer tijd. Daarom dacht ik aan een hobbyclub waar ik in Brabant ook vaak naartoe ging. Die bleek hier nog niet te zien, alleen in Zwolle. ‘Dan probeer ik het zelf’, dacht ik en vervolgens bleek dat deze ruimte van In Balans op vrijdag te huur was.”

En dus zit ze daar sinds november elke vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Soms is er aanloop, soms ook niet, zoals deze vrijdag. Antes is toch gewoon bezig met tekenwerk. “Thuis gun je jezelf vaak geen tijd voor dit soort dingen: dan ben je druk met wassen of stofzuigen. Hier neem ik echt tijd voor mezelf. Het zou leuk zijn als er wekelijks drie of vier mensen zouden komen. Eigenlijk kun je hier alle hobby’s uitvoeren die je aan een tafel kunt doen. Van tekenen tot puzzelen en figuurzagen.”

Voor de kosten hoeft vermoedelijk niemand het te laten: wie de ruimte gebruikt, betaalt 2,50 euro inclusief elektriciteit en internet. “En terwijl je bezig bent met je hobby, komen de gesprekken los. Dat is het idee achter een hobbyclub: de deur uit en mensen ontmoeten. Zelf kan ik begeleiden, maar ik ben geen cursusleider. En indien mogelijk kan ik de mensen ook ophalen”, vertelt Antes.

Meer informatie over de hobbyclub op Facebook: https://www.facebook.com/groups/347002105739563/about/

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour