18 april 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Van der Breggen op de rolstoelfiets

Geplaatst op: 2 februari 2018

Anna van der Breggen neemt komende woensdag de nieuwe rolstoelfiets en duofiets van woonzorgcentrum in gebruik. Het woonzorgcentrum is onlangs de trotse bezitter geworden van zowel een rolstoelfiets als een duofiets met elektrische trapondersteuning! De duofiets is een variant op de tandem, waarbij twee personen naast elkaar zitten. De rolstoelfiets is een combinatie tussen een fiets en een rolstoel, waardoor ook mensen in een rolstoel kunnen genieten van fietsen.

Helaas is zoiets gewoons als fietsen voor sommige bewoners van De Hazelaar niet meer vanzelfsprekend. Lichamelijke beperkingen, maar ook onzekerheid weerhouden hen ervan om op de fiets te stappen. Gelukkig zijn er tegenwoordig hulpmiddelen zoals de elektrische duofiets en rolstoelfiets.

Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de duofiets en rolstoelfiets is het ook voor bewoners, contactpersonen, gasten en omwonenden van De Hazelaar mogelijk ze te lenen. Zo kunnen zij er samen op uit voor bijvoorbeeld een plezierritje of boodschappen bij de plaatselijke supermarkt. Daarnaast organiseert de activiteitenbegeleiding van De Hazelaar regelmatig ‘individuele’ tochtjes en ritten in groepsverband.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour