18 september 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia rekent af met buurman Rouveen

Geplaatst op: 3 februari 2018

Foto's Henk Kuik

Olympia’28 heeft zaterdagmiddag met 3-2 gewonnen van SC Rouveen. Ondanks de twee tegentreffers, zijn de groen-witten amper in gevaar gekomen. 

Na een wat matte opening onder slechte weersomstandigheden, nam het team van Jarrisch Keizer de leiding in de 18e minuut. Aanvoerder Kjelt Bonhof stoof weg op rechts om vervolgens een afgemeten voorzet af te leveren op het hoofd van ‘spits’ Erik van der Kolk. Hij kopte gemakkelijk in waarmee Olympia aan de leiding kwam. Met een half uur gespeeld was het weer Bonhof die bij de rechterpaal de bal lepelde richting het voorhoofd van Van der Kolk, 2-0. In de slotseconden van de blessuretijd maakte Rouveen de aansluitingstreffer met een fraai gericht schot van buiten het zestienmetergebied. Op papier was de spanning daarmee terug.

Maar Willard Visscher deed de wedstrijd in de 64e minuut op slot. Rouveen moest iets later met tien man verder, na een charge op verdediger Dieter Kroek. Maar omdat Olympia naliet de voorsprong te vergroten, werd het in de allerlaatste seconden nog heel even spannend. De tien uit Rouveen kwamen op 3-2 in ‘the dying seconds’. Dat bleef de eindstand, waarmee de thuisploeg omhoog kan blijven kijken op de ranglijst en aansluiting houdt met de subtop in de Derde Klasse C.
Na de regen en de sneeuw spoedden de toeschouwers naar de kantine, waar net als in de rust, een benefietconcert werd gegeven door de Normaal-tributeband Tegen Droads. Geld werd ingezameld voor het goede doel van Zwartewaterlandhelpt.nl

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore