19 september 2020 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Demonstratieavond ‘Zo lang mogelijk thuis blijven wonen’

Geplaatst op: 12 februari 2018

Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland houdt woensdag 7 maart in Het Teeuwland een demonstratie-avond met als thema: ‘Hoe kan ik zo lang mogelijk veilig thuis blijven wonen?’ Van ouderen wordt verwacht dat zij steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Dit kan zorgen voor veel stress bij mantelzorgers en hun omgeving. 

Monique Beestman van Welthuus Zorginnovatie en Techniek komen een aantal toepassingen demonstreren en hierbij ook alternatieven bieden. Welthuus, stelt innovatieve, op maat gesneden zorgtechniek ten dienste van het maatschappelijk belang.

Om mantelzorgers, betrokkenen en de thuiszorg te ondersteunen kan er zorgtechniek worden ingezet. De bekendste is wel de personenalarmering met de daarbij behorende drukknop om de nek. In geval van nood kan de persoon op de alarmknop drukken en worden er mantelzorgers of professionele zorg ingeschakeld.

Andere techniek is bij veel professionele zorg en mantelzorgers onbekend, terwijl dit zowel de persoon in kwestie als de zorgprofessional kan ondersteunen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een deursensor die signaleert wanneer een persoon de voordeur opent en dan bijvoorbeeld naar buiten gaat. In dat geval kan de zorg of mantelzorger worden gewaarschuwd. Dit is één van de mogelijkheden. Soms zijn technische hulpmiddelen niet eens nodig. Bijvoorbeeld wanneer een dementerende persoon de neiging heeft om de deur uit te gaan, kan het soms al helpen een gordijn voor de deur te plaatsen, zodat hij/zij dit niet meer als deur herkent. Op deze manier heeft de dementerende minder de neiging om weg te lopen.

De avond begint om 19.00 uur. Het programma is van 19.30-21.00 de kosten zijn 3 euro per persoon. Voor informatie en opgave kan contact worden opgenomen met mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg.

l.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06-13014955.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore