22 september 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Greppeltocht De Veste al voor start groot succes

Geplaatst op: 21 februari 2018

De jaarlijkse greppeltocht van Scouting de Veste komt er weer aan. Thema dit jaar, het 15e jaar voor de tocht, is ‘Lord of the Rings’. Het aantal deelnemers ligt al vast: met trots meldt de crew dat het er 85 zijn. Het maximale aantal, waardoor de inschrijving al vroegtijdig gesloten is. De tocht vindt plaats op vrijdagavond 16 maart.

De greppeltocht is een tocht van ongeveer 10 kilometer, waaraan scoutingleden van 15 jaar en ouder uit heel Nederland kunnen meedoen. Dat doen ze in groepen van 3 tot 5 personen, waarbij ze ongezien moeten blijven voor de organisatie, de hunters. “Om niet gezien te worden moeten de deelnemers bijvoorbeeld in een greppel duiken, vandaar de naam greppeltocht”, legt de crew uit.

De tocht wordt altijd in het donker gelopen, waardoor het verstoppen voor de hunters makkelijker is. Tijdens de tocht zijn er een aantal posten waarbij de deelnemers scouting-gerelateerde opdrachten moeten uitvoeren, die ook nog eens te maken hebben met het thema. ”Elk jaar organiseren wij sowieso een grote post met hierin een trappersbaan. Door deze baan staan wij ondertussen in bijna heel Nederland bij scoutinggroepen bekend met onze tocht”, vertellen de crewleden.

Bij de posten kunnen deelnemers punten verdienen, gebaseerd op deelname, originaliteit en enthousiasme. Aan het eind van de tocht worden deze punten opgeteld, met een aantal punten voor de tijd waarin de tocht volbracht is. Ook worden er strafpunten gegeven voor wie gezien is door de hunters.  “Zo eindigen wij met een groep als winnaar die met een mooie trofee naar huis gaat.” Als alle groepen uiteindelijk binnen zijn, sluiten de deelnemers gezamenlijk af met een feest in het Bastion-gebouw.

Deelnemers zijn leden van scoutinggroepen uit heel Nederland, explorers (15-18), stamgroepen (18+) of gemengde groepen. “Wij zijn best trots op het feit dat vanuit heel Nederland groepen mee willen doen aan onze tocht. Zo hebben we ook dit jaar weer groepen uit de buurt van Utrecht, Almere en Apeldoorn naast de groepen uit onze eigen regio. In de afgelopen jaren hebben we ook deelnemers uit de buurt van Rotterdam en Gaanderen gehad.”

De tocht is vrij populair onder scoutinggroepen in Nederland, en via sociale media kon De Veste iedereen op de hoogte brengen van de voortgang. “Zo hadden we vrij snel na het openen van de inschrijvingen (half december) al een aantal aanmeldingen binnen van trouwe groepen die vorige jaren ook mee liepen. We waren dit jaar ook al mooi op tijd met het openen van de inschrijvingen, deze liepen de afgelopen maanden gestaag binnen. Ons bericht op Facebook met de mededeling dat we bijna vol zaten was ook nog eens gedeeld op de Facebook van Scouting Nederland, waardoor we binnen 12 uur nog eens 9 aanmeldingen binnen kregen.”

Een aantal groepen hiervan zijn op de wachtlijst gekomen. De Veste zat ver over het maximale aantal deelnemers. “Op dit moment staan er zeven groepen op de wachtlijst, als de groepen die zich aangemeld hadden hier ook op willen blijven. We hebben eerlijk gezegd geen idee of we nog meer verzoeken krijgen voor op de wachtlijst. Maar we waren heel blij verrast met deze enorme sprint in aanmeldingen.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore