21 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

ChristenUnie aan de wandel

Geplaatst op: 26 februari 2018

ChristenUnie-vrouw wandelden zaterdag tussen Hasselt en Zwartsluis. Tijdens de ‘Walk and talk’ kwamen verschillende onderwerpen aan bod: de behoefte aan gelijkvloers wonen, niet alleen huur- maar ook koopmogelijkheden, de eventuele behoefte aan meer recreatiewoningen en de ‘rommellocaties’.

De wandelaars kaartten het voorzieningenniveau aan in onze gemeente. “Hoe kunnen we dat op peil houden en wat kunnen we daaraan bijdragen. Het begint natuurlijk met het gebruik: als voorzieningen nauwelijks worden gebruikt dan wordt het lastig om het in stand te houden. Verantwoordelijkheid dragen we samen”, luidt de conclusie.

Er wordt gesproken over vrijwilligerswerk en de zorg voor de ander, de wachtlijsten in de zorg en wat dit betekent voor de mensen met een zorgbehoefte. De ouderenzorg, jeugdhulp en hulp aan vluchtelingen. De impact van gebroken gezinnen op de samenleving, het effect hiervan op kinderen, het effect op de woningbehoefte.

Na bijna twee uur wandelen en praten volgt een lunch bij De Linde. En daar luidt de conclusie dat volgend jaar een nieuwe wandeling wacht.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore