18 september 2020 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De kramsvogel

Geplaatst op: 1 maart 2018

Gerrit Slurink zag een kramsvogel in zijn tuin. Dit is een zangvogel uit de familie lijsters. Het is een trekvogel die leeft in grote groepen. ’s Zomers broedt de kramsvogel in kolonies in het noorden van Europa en in AziĆ«, waar hij zich vooral voedt met allerlei ongewervelden. Het winterkwartier bevindt zich in de zuidelijkere delen van Europa en AziĆ« en in Noord-Afrika.

Hier voedt hij zich voornamelijk met vruchten en zaden. De kramsvogel broedt in kolonies waarbij de vogels grote nesten in een boom bouwen. Ook in Nederland zijn enkele broedkolonies geweest, in de jaren 80 waren er bijna 1.000
broedparen. De laatste jaren is het aantal broedparen gedaald tot minder dan 100 paar, het is nog onduidelijk waarom het aantal broedparen zo sterk wisselt. In de winter is de vogel vaak te zien in de buurt van
bessenstruiken.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore