19 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tafeltennisvereniging hoopt met toernooi op nieuwe leden

Geplaatst op: 7 maart 2018

Tafeltennisvereniging Hasselt kampt met een ledentekort. De vereniging bestaat nog uit slechts tien leden. “Dat is moeilijk”, zegt trainer Freek Dekker. “Soms sta je met een of twee man te trainen en dat is eigenlijk geen doen.” Reden voor buurtsportcoaches Martijn Jansen en Denise Homminga om een tafeltennistoernooi te organiseren voor de basisschooljeugd. Over belangstelling niet te klagen: maar liefst 70 kinderen deden woensdagmiddag mee in de Prinsenhof. CBS Het Anker pakte de wisselbeker.

“We hebben vijf jaar geleden iets soortgelijks gedaan in Genemuiden”, vertelt Jansen. “Die vereniging is nu weer gezond. Het zou mooi zijn als dat hier ook lukt.” Veel mensen zien tafeltennis volgens hem als een ‘campingsport’, zegt hij. “Maar dan komen de kinderen hier en dan blijken de regels toch lastig.”

Trainer Dekker beaamt dat. “De technische kant is vaak heel moeilijk. Je moet wel degelijk goed kijken wat de tegenstander doet en hoe je een slag moet uitvoeren. Dat is niet iets wat je uit de losse pols doet, bij het echte tafeltennis komt wel degelijk wat anders kijken.”

Abel Gelling van de vereniging hoopt dat het toernooi nieuwe leden oplevert. “Als er jeugdleden bij komen, is dat heel mooi. Daar doen we het eigenlijk voor. We kunnen er wel een stuk of 10 gebruiken, laat ze maar komen.”

De vereniging, die in het verleden wel 40 tot 50 leden telde, zit te springen om nieuwe, jonge aanwas. “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, zegt Gelling. Dat er zoveel kinderen naar de sporthal zouden komen, had hij niet verwacht. “Ik was er eerst wel nerveus voor, maar het loopt fantastisch. We hebben gelukkig heel veel aan de buurtsportcoaches. We hebben vroeger ook wel scholierentoernooien georganiseerd, maar daar zijn zij veel beter in. De coaches bezoeken scholen en dat doen wij niet zo snel. Door toedoen van hen is dit zo’n succes geworden.”

Kinderen mogen sowieso een aantal keer gratis komen spelen bij de tafeltennisvereniging. “Lid worden is soms ook lastig, want ze hebben al zoveel hobby’s”, merkt Dekker op. Gelling vult aan: “We hebben ook te maken met concurrentie van de voetbal. Kinderen mogen meestal één sport kiezen van hun ouders, en voetbal wint het dan vaak.”

Dekker constateert wel dat de jongeren spelen ‘met groot enthousiasme’. “En nu maar hopen dat er wat blijven hangen.” Meer informatie over de tennisclub is te vinden op www.ttvhasselt.nl.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore