22 september 2020 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

BGZ schenkt koffie in de Hazelaar

Geplaatst op: 15 maart 2018

In het kader van de week van de zorg zijn Sandra Voerman en Kira Fijn van BuitenGewoon Zwartewaterland binnengestapt bij het woonzorgcentrum ‘De Hazelaar’ in Hasselt en hebben de helpende hand geboden bij het koffieschenken op woensdagochtend.

BGZ stelt in haar verkiezingsprogramma dat, wanneer het gaat om sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening, het uitgangspunt dient te zijn dat de inwoner centraal staat. Hieruit vloeit onder meer keuzevrijheid in de zorg voort. Wanneer er zich situaties voordoen waar hulp nodig is, moet de gemeente klaarstaan en een vangnet bieden om zo samen tot passende zorg ‘maatwerk’ te komen. Of het nu gaat over zorg (incl. participatie), geld (armoede en schuldhulpverlening) of ondersteuning (WMO). BGZ vindt dat maatschappelijke initiatieven alsmede activiteiten die gericht zijn op het welzijn en  de volksgezondheid door gemeente ondersteunt dienen te blijven worden.

“Wat fijn is om te horen dat de bewoners, ondanks vaste tijden van verzorging, hun eigen gevoel van vrijheid blijven ervaren”, aldus Sandra Voerman. “Het lijkt me best lastig om je afhankelijk te moeten gaan voelen van anderen. Deze positieve geluiden doen me goed. Er wordt veel georganiseerd voor de inwoners en de medewerkers zijn zeer hulpvaardig en hebben altijd tijd voor een praatje.”

“Heel goed om te zien dat er vele vrijwilligers zijn die ondersteuning bieden op allerlei gebeden. Twee willen we toch echt wel even in het zonnetje zetten”, geven Sandra en Kira aan. “Jenny en Dikkie schenken al tientallen jaren koffie op woensdagochtend voor de bewoners”. Op de vraag wat hen drijft geven ze als antwoord “Dat doe je gewoon voor een ander; je moet elkaar voorthelpen!”

Er is een diversiteit aan woningvarianten binnen het verzorgingstehuis. “Maar wat zou het mooi zijn als er meer particuliere verhuurders/ investeerders binnen Zwartewaterland zijn die zich inzetten op het creëren en leveren van (op maat gemaakte) wooneenheden”, aldus BGZ.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore