23 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Route Omloop NWO verlegd door werkzaamheden N331

Geplaatst op: 19 maart 2018

De 46e editie van de Omloop van Noord West Overijssel staat op de stoep. Op zaterdag 7 april 2018 wordt deze wielerkoers verreden. Deze editie heeft de organisatie enkele veranderingen doorgevoerd. Zowel parcours als het programma zijn aangepast.

Net als in 2017 zullen dit jaar nieuwelingen en junioren de strijd met elkaar aangaan vanaf het havenplein in Genemuiden. Daarnaast is er een categorie aan het programma toegevoegd. Dit jaar hebben de Nieuwelingen-meisjes en Junior-dames een gecombineerde wedstrijd gekregen.

Veranderingen binnen de Omloop
Door het toevoegen van een extra categorie heeft Stichting Wielerpromotie Genemuiden enkele wijzigingen moeten aanbrengen in het parcours. Zo wordt de polder Mastenbroek dit jaar in alle categorie├źn buiten het parcours gelaten. Dit is mede vanwege de werkzaamheden aan de N331 nabij Hasselt. In alle drie de routes zijn een aantal lussen verwijderd en een aantal kleinere lusjes weer toegevoegd. Deze wijzigingen maken de koers niet minder interessant. Ten aanzien van de herstructurering van de N331 nabij Hasselt heeft nog wel wat tekenwerk en overleg plaatsgevonden met de aannemer BAM t.a.v. het parcours. Op deze zaterdag zal het enige wat deze werkzaamheden nabij de N331 kan passeren de karavaan van de 46e omloop van Noordwest Overijssel zijn. Al het overige verkeer zal op een andere wijze naar Genemuiden moeten gaan.

De junioren leggen tijdens deze klassieker een afstand van maar liefst 115 kilometer af. Om 15.00 uur starten zij vanaf het Havenplein in Genemuiden. Via Hasselt en Zwartsluis vervolgt het peloton haar weg langs Steenwijk. Daarna passeren de renners Ossenzijl en Blankenham, om vervolgens via Blokzijl, Sint Jansklooster en Vollenhove hun tocht richting Zwartsluis en Hasselt te vervolgen. Omstreeks 18.00 uur wordt er door de junioren gefinisht aan het Havenplein in Genemuiden.

Route van de nieuwelingen
De koers voor de nieuwelingen gaat om 12.00 uur van start en slaat de lus van Wanneperveen tot en met Blokzijl over. Dat betekent dat de nieuwelingen direct via de Veneweg richting Sint Jansklooster koersen. Hier zijn een aantal veranderingen in het parcours doorgevoerd om ruimte te maken in het totale programma. De nieuwelingen zullen omstreeks 14.00 finishen in Genemuiden.

Junior-dames en Nieuweling-dames
Door de junioren en nieuwelingen later te laten starten, kortere afstand af te laten leggen en een aantal organisatorische aanpassingen te doen kunnen we in dezelfde leeftijdscategorie een gecombineerde wedstrijd voor junior-dames en Nieuweling-dames organiseren. Deze gecombineerde wedstrijd zal al om 9.00 uur starten en zal verreden worden over hetzelfde parcours als de categorie nieuwelingen.

Hasselts talent
Net als de afgelopen edities zal ook dit jaar een groot aantal regionale renners deelnemen aan de Omloop NWO. Bij de nieuwelingen rijden twee deelnemers van de plaatselijke wielervereniging Noordwesthoek mee. Het gaat om Xander Akkermans uit Staphorst en Sam Naberman uit Genemuiden. Bij de junioren dit jaar geen plaatselijke favorieten. Daarentegen zullen bij de nieuweling-meisjes en junior-dames een aantal deelnemers van de WV Noordwesthoek aan de start staan waaronder Rixt Tol en Tamara van der Horst uit Hasselt. Ook Iris van der Kolk uit Nieuwleusen zal aan de start staan.

Voor meer info: www.omloopnwo.nl

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore