24 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Verdachte’ Scouts laten politie uitrukken

Geplaatst op: 19 maart 2018

Foto: Politie Zwartewaterland

De lokale politie ontving afgelopen weekend meerdere meldingen van verdachte situaties in de omgeving van Hasselt. Enkele inwoners zagen groepjes jongeren wegduiken wanneer een auto of fietser langs kwam. Deze jongeren deden er alles aan om niet gezien te worden. Zo sprongen zij bij een passerende auto direct de greppel in. Reden voor de politie om op de meldingen af te gaan.

“Ondanks dat deze jongeren hun best deden om niet gezien te worden hebben wij toch een groepje weten te vinden (foto)”, schrijft de politie op haar facebookpagina. De jongeren bleken mee te doen aan een ‘greppeltocht’, gehouden door Scouting De Veste. Bij deze greppeltocht is het de bedoeling dat de jongeren zich bij vier aangegeven posten melden. De jongeren mogen tussen deze posten in niet door anderen gezien worden.

De scouting had de greppeltocht bij de politie en zoveel mogelijk omwonenden kenbaar gemaakt. Toch is de politie blij met deze meldingen en oplettende burgers. In dit geval was het loos alarm en leverde het soms hilarische sprongen en duiken op.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “‘Verdachte’ Scouts laten politie uitrukken”

  1. Hier bij de kalkovens ben ik ook even poolshoogte gaan nemen .
    Maar werd al snel duidelijk dat ze geen kwaad in de In hadden

Contour