25 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorlichting Borstvoeding en Scholing in nieuw pand Sifra

Geplaatst op: 19 maart 2018

Dinsdag 13 maart was de eerste voorlichtingsavond over ‘Voeden van je baby’ in het nieuwe pand van Verloskundige Praktijk Sifra aan de Langestraat in Genemuiden. De cursus werd verzorgd door Lactatiekundige IBCLC en Specialistisch Verpleegkundige (neonatologie) Willeke Ritsema van Praktijk Samen Groeien uit Hasselt.

De ruimte leende zich prima voor deze 2 uur durende cursus en de aanstaande vaders en moeders zaten gezelllig aan de lange tafel. De basisopzet van deze cursus zijn de 10 vuistregels voor Borstvoeding (Unicef/World Health Organisation), sinds juli 2017 ondergebracht onder de 5 standaarden van het BFHI (BreastFeedingFriendlyHospitalInitiative). Er kwamen veel onderwerpen aan bod via beeldmateriaal, demonstratie en gesprek: hoe werkt een bost, hoe leg ik mijn kindje aan, hoe combineer ik werken en voeden, hoe werkt afkolven, waar heb ik recht op als ik weer ga werken, wat kunnen voordelen voor moeder en kind, maar ook voor werkgevers zijn, als moeders langdurig borstvoeden? Hoe bied je veilig een flesje moedermelk aan en wat is het verschil met kunstvoeding? Er werden stellingen besproken en geraden naar hoeveel keer meer stoffen moedermelk bevat dan kunstvoeding. Moedermelk is duurzaam, milieuvriendelijk en levende (gespreks)stof!

9 april wordt de cursus in Hasselt aangeboden, 24 april in Stadshagen en 15 mei kun je weer terecht in Genemuiden bij Sifra. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze preventieve cursus. Opgave vooraf via Praktijk Samen Groeien.

Woensdag 21 maart geeft Willeke Ritsema scholing aan kraamverzorgenden, geaccrediteerd via KCKZ op dezelfde locatie. Het nieuwe pand is zeker een aanwinst voor verloskundige praktijk en kraamzorg Sifra in Genemuiden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour