16 april 2024 Gebruikers online: 60
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

CDA en SGP teleurgesteld over uitslag

Geplaatst op: 22 maart 2018

Wel een beetje teleurgesteld”, reageert SGP-lijsttrekker Maarten Slingerland nadat duidelijk is dat zijn partij een zetel kwijtraakt. “We hadden gehoopt van de restzetel een vaste zetel te maken, maar dat is niet gelukt. Een echte verklaring daarvoor heb ik momenteel niet.”

Wellicht heeft ook de SGP wat stemmen moeten laten aan Buitengewoon Zwartewaterland. “Misschien dat wat jongeren zijn overgestapt. Bovendien heeft de ChristenUnie gewonnen en dat is mogelijk ook ten koste van ons gegaan. We hebben in ieder geval een goede campagne gehad en hard gewerkt.” Wat Slingerland betreft blijft de SGP een serieuze kandidaat voor het college.

Dat zegt ook Margreet Bosma van het CDA, die ook al teleurgesteld is. De christendemocraten zakken van vier naar drie zetels. “We hebben een risico genomen door vroeg aan de campagne te beginnen en veel nieuwe kandidaten op de lijst te zetten. Met die nieuwe club hebben we in ieder geval knetterhard gewerkt en dan is het jammer dat we daarvoor niet worden beloond.”

Ook Bosma beseft dat ze stemmen is kwijtgeraakt aan BGZ. “Een protestpartij, dat kun je gerust zo zeggen. Ze hadden zich beter bij ons kunnen aansluiten, dan hadden we samen meer kunnen bereiken. Ze pakken geen stemmen van de partij waarvan ze dat graag hadden gedaan”, zegt Bosma, die ondanks het verlies een plek voor het CDA in het college ziet weggelegd. Als middenpartij zijn er wat dat betreft ook veel mogelijkheden

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “CDA en SGP teleurgesteld over uitslag”

  1. Jammer dat mevr. Bosma gelijk roept dat de BGZ een protest partij is.
    Wellicht heeft ze moeite met het idee dat er genoeg mensen zijn die er anders over denken in deze gemeente en wat anders willen dan de laatste 8+ jaren. Ik ben zelf pas naar deze gemeente verhuist en kon mij in eerste instantie ook niet vinden in de bestaande partijen, dus ik ben blij dat er een alternatief nu is in de vorm van BGZ. Natuurlijk moeten ze zich nog wel bewijzen 😉

Contour