26 september 2020 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Irene-uniform na 35 jaar toe aan vervanging

Geplaatst op: 23 maart 2018

​“Kijk, de gaten slaan erin”, wijst Jorik Kamphof. De uniformen van Irene zijn aan vervanging toe. “We hebben eigenlijk al geen broeken meer om nieuwe leden en doorstromers te voorzien.” Maar de uniformen vervangen is een dure actie. Het benodigde bedrag is maar liefst 40.000 euro.

En de muziekvereniging heeft slecht kunnen sparen, vertelt Mark ten Klooster. Het eigen pand heeft daaraan bijgedragen. “Dat is een luxepositie. Je lijkt vermogend, maar het heeft ook beperkingen en hoge kosten.” Inmiddels is er 11.000 euro in kas voor de nieuwe uniformen.

Daarvoor hebben de muzikanten de handen dan ook flink uit de mouwen gestoken. “Actievoeren hoort bij Irene”, lacht Kamphof. “Dat hebben we in het verleden ook heel veel gedaan, ook voor het gebouw.” Een van de acties was de sponsorloop door de drie Zwartewaterlandse kernen van vorig jaar. “Daar hebben we veel geld mee opgehaald.”

Een andere geldstroom liep vorig jaar via de reünie van de toen jarige vereniging. “We hebben actief gelobbyd op reünie bij oud-leden om geld te verzamelen.” Binnenkort, op 23 juni, volgt nog een autowasdag, waar de leden ook veel geld mee op hopen te halen. Op dit moment doet de vereniging mee met de Rabo ClubKasCampagne, waarmee ook de nodige financiële middelen binnengehaald kunnen worden. Irene is niet de enige Hasseltse ‘club’ die meedoet, dat zijn er maar liefst zestien.

Volgens Kamphof is het geen overbodige luxe om over te gaan op nieuwe uniformen. De huidige zijn al 35 jaar oud. “Deze stammen nog uit de tijd van de zwart-witfoto’s. Toen hadden we dit al aan.” Nu ook de gaten erin beginnen te komen, wordt de tijd echt rijp.

Doel is om vanaf april volgend jaar de nieuwe uniformen aan te hebben. Ten Klooster: “Het is gewoon noodzaak.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore