24 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geen saai jaar voor Emté Ronald Mulder

Geplaatst op: 29 maart 2018

Binnenkort zal groen vervangen worden door geel. © Erik Eenkhoorn/Ginopress

“Het wordt niet saai”, zegt Ronald Mulder over het komende jaar. Zijn Emté, die dit jaar vijf jaar onder die vlag draait, wordt Jumbo. Dat werd eerder deze week bekend. “Je sluit een bedrijf en je opent een compleet nieuwe, zo moet je het eigenlijk zien. Het is voor ons weer een uitdaging.”

Eerder dit jaar maakte het gelegenheidsconsortium van de supermarkten Jumbo en Coop bekend de Emté-formule over te willen nemen. Dinsdag werd de verdeling van de winkels openbaar gemaakt. Een wens van veel Hasselters, zo bleek uit reacties op sociale media en enquêtes in de winkel, kwam uit: Emté Ronald Mulder staat op het Jumbo-lijstje.

Een beetje dubbel vindt Mulder het wel. “Je hebt toch wat opgebouwd met deze formule, inclusief een slagerij die eruitspringt.” Vijf jaar lang, sinds het verdwijnen van Golff, wapperde de groengele vlag op het karakteristieke pand aan de Buiten de Venepoort. Dat jubileum wordt nog gewoon gevierd, “hoe raar het ook klinkt.”

Vanaf volgende week viert Emté het bestaan met diverse aanbiedingen en acties met de plaatselijke verenigingen. Desalniettemin ziet het er naar uit dat het ook het laatste jaar van de Emté wordt. Hoewel nog niets definitief is. “Er werkt toch zesduizend man personeel, in de supermarkten en op het hoofdkantoor”, zegt de ondernemer. “De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de vakbond moeten er ook nog iets van vinden. Zie het als een huis dat verkocht is onder voorbehoud van financiering. Rond de zomer worden Jumbo en Coop dan pas definitief eigenaar.”

Hij verwacht niet dat het nog anders gaat lopen. “De geschiedenis leert, ook als je kijkt naar C1000, dat er altijd wel oplossingen gevonden worden.” Dan nog is het niet definitief dat de Hasselter supermarkt onder een gele vlag verdergaat, hoewel dat wel in de lijn der verwachting ligt.

“In principe sta je wel op de Jumbo-lijst, dus Jumbo wordt de nieuwe formule-eigenaar en daarmee eigenaar van de samenwerkings- en huurcontracten. Wij gaan nu eerst met Jumbo in onderhandeling. Dan ga je kijken of het totaalplaatje er goed uitziet en voldoende vertrouwen geeft voor de toekomst. Maar het is de bedoeling van partijen om eruit te komen.”

Of de winkel uitgebreid moet worden, is nu nog niet bekend. “Jumbo heeft gezegd dat ze met dit aantal vierkante meters goed uit de voeten kunnen, dus het moet toereikend zijn.” Hij verwacht wel een toename in de klandizie. “Als Jumbo ergens neerstrijkt, dan wordt de cirkel waaruit de klanten komen, groter.” Een verbouwing gaat er zeker komen. “De winkel gaat sowieso wel helemaal leeg. Maar hoe, wat en wanneer, dat is allemaal nog open. Voorlopig zijn wij nog Emté en maken we er een mooi jubileumjaar van.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour