22 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hoge cijfers bij verkeersexamens

Geplaatst op: 5 april 2018

Veel van de 77 leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Hasselt, Mastenbroek en Genne hadden afgelopen donderdag weinig moeite met de vragen van de jaarlijkse verkeersexamens. Tijdens het praktijkgedeelte op woensdag werd ook nog eens voorbeeldig gefietst zodat voor dit onderdeel iedereen slaagde.

Twee deelnemers slaagden niet rechtstreeks voor het schriftelijk omdat zij een enkel puntje tekort kwamen om te slagen. Zij mogen dus een herexamen doen. De plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) vond dat de vragen dit jaar niet al te moeilijk waren. Desondanks behaalde maar één van de kandidaten de maximale score van 25 punten te weten Sylvan Bosman van De Driemaster.

Voor het praktijkgedeelte had de plaatselijke VVN-afdeling in de bebouwde kom van Hasselt een route van vijf kilometer uitgezet met zeven “posten” die het gedrag van de leerlingen moesten observeren. VVN was gedwongen om twee vaste posten te schrappen omdat het steeds moeilijker wordt om hiervoor de nodige vrijwilligers te vinden.

De scholieren vertrokken vanaf Het Teeuwland waar zij, na een korte uitleg door Wim Reuvekamp van VVN, werden voorzien van een oranje hesje met rugnummer. Ook werden de fietsen vóór vertrek nog gekeurd. Maar liefst 21 deelnemers legden het parcours geheel foutloos af. Zij behaalden daarmee het maximale aantal van 50 punten.

De hoogste totaalscores per school werden behaald door de volgende leerlingen: Milan de Leeuw (Mastenbroek) 70 punten, Jefta Pierik (Prins Willem Alexander) 71 punten, Tessa Fisca (Het Anker), Youlia van Lenthe (Op de Hoeksteen) en Nieke Veger (De Toermalijn) allen 72 punten en ten slotte de hoogste totaalscore van 74 punten: Sven Houdel van De Driemaster. Deze (verkeers-)topper ontvangt binnenkort van VVN een fietscomputer voor aan het stuur van zijn fiets.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore