29 oktober 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Longdagen in Apotheek Hasselt

Geplaatst op: 5 april 2018

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 april vindt de Week van de Longen plaats en op 1 mei is het Wereld Astma Dag. Service Apotheek Hasselt organiseert tijdens de week van 9 t/m 12 april Longdagen in de apotheek. In deze week wordt extra aandacht besteed aan astma en COPD. Ook kunnen belangstellenden kennismaken met SARA van Service Apotheek, online hulp bij astma en COPD. 

Tijdens het adviesgesprek wordt een persoonlijk inhalatieadvies gegeven en gekeken naar de werking van geneesmiddelen. Ook voor vragen over hoesten, stoppen met roken en andere leefstijladviezen kunnen bezoekers in de apotheek terecht.

Ruim 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben astma of COPD. Inhalatiemedicatie is voor de meeste longpatiënten erg belangrijk. Het inhaleren van geneesmiddelen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de longpatiënten hun inhalatiemedicijnen niet op de juiste manier inhaleert. Voor een optimale werking van inhalatiemedicijnen en het voorkomen van bijwerkingen is een goede inhalatietechniek van groot belang.

“Heeft u astma of COPD? Gebruikt u medicijnen via een inhalator? Of heeft u vragen over uw medicijngebruik bij uw luchtwegaandoening? Maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek in de spreekkamer. Wij adviseren u graag”, aldus de apotheek.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore