22 september 2020 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vocaal Ensemble Rijssen sluit concertenseizoen af

Geplaatst op: 5 april 2018

Op  21 april is het laatste concert in de serie ‘Klassiek op Zaterdagmiddag’ van het seizoen 2017/2018 in de Ichthuskerk. Het wordt uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Rijssen(VER) o.l.v. Jan-Geert Heuvelman en begint om 16.00 uur.

Het VER is een interkerkelijk koor van 27 enthousiaste leden met professionele begeleiding. Het koor bestaat ongeveer 20 jaar en voert geestelijke, klassieke muziek uit. Het repertoire wordt telkens opgebouwd rond een bepaald thema of componist uit bv. de barokperiode zoals ‘Luther Cantaten’  van Telemann. Per jaar staan er ongeveer 8 uitvoeringen op hun programma. De bekende musicoloog en oud- stadgenoot Marcel Zwitser werkt al een aantal jaren met het Vocaal Ensemble en hij heeft het koor kwalitatief enorm horen groeien.

Jan-Geert Heuvelman(1984) studeerde orgel en beiaard aan het Utrechts conservatorium bij o.a. Bernard Winsemius en schoolmuziek aan Artez in Zwolle. Daarnaast volgde hij koordirectie bij o.a. Klaas Stok. In 2015 rondde hij zijn  masterstudie beiaard af. Hij is hoofdorganist van de Noorderkerk in Rijssen en beiaardier te Lochem en Rijssen. Als muziekdocent is hij verbonden aan het Van Lodenstein College in Amersfoort. Sinds 2007 is hij dirigent van het VER. Bovendien is hij betrokken bij de  Stichting Stadsmuziek Rijssen en de Nederlandse  Klokkenspel Vereniging. Zie voor verdere info zijn website: gjheuvelman.nl.

Het programma is in 4 blokken verdeeld: 1. Orgel 2. Koor 3. Orgel 4. Koor en wordt afgesloten met een improvisatie over “Vater unser im Himmelreich” op orgel door de dirigent.

Op het orgel worden de componisten J.S Bach en J.P Kellner vertolkt. Het koor voert werken uit van C. Wood, E. Blairstow, K. Jenkins en G.P. Telemann.

Het belooft een boeiend concert te worden met een  uitvoerig programmaboekje. De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en gratis toegankelijk. Een vrije gift wordt echter zeer op prijs gesteld om dergelijke uitvoeringen voor de toekomst veilig te stellen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore