22 september 2020 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Belgisch echtpaar laat jacht inzingen

Geplaatst op: 7 april 2018

Het Belgische echtpaar Etienne en Margaretha Orens maakte zaterdag een bijzondere dag mee in Hasselt. Ze lieten veel genodigden bij Admiraal de Allegra zien: dat jacht werd het afgelopen jaar gebouwd onder de vlag van Veno Yachting uit Zwartsluis. Ondanks dat nog aan de laatste finesses wordt gewerkt, werd het jacht alvast ‘ingezongen’ door een nautisch koor.

Tot zes jaar terug had het echtpaar uit Antwerpen nog nooit serieus gevaren, maar tijdens een vakantie zijn ze besmet geraakt. “Margaretha boekte een alternatieve vakantie: twee weken varen over het Canal du Midi. Terwijl we anderen zagen wegvaren in polyester boten, kregen wij een vijftien meter lang monster mee”, vertelde Etienne Orens tijdens een humoristische toespraak.

De debutanten op het water maakten twee weken lang de gekste avonturen mee. “Op de eerste dag ramden we twee bruggen en een andere boot. In het vervolg vernielden we een complete steiger en moesten we door dertig gasten van een pizzeria worden geholpen om aan te meren. Die lieten hun eten koud worden. Over die twee weken Canal du Midi kunnen we wel een boek schrijven, maar we waren wel verknocht aan het water geraakt.”

En dus zijn ze ondertussen aan hun derde boot toe en dat moest een speciale worden. Wie zaterdag aanwezig is bij Admiraal, weet dat dat in ieder geval gelukt is. Straks komt de ‘Allegra’ in thuishaven Antwerpen te liggen, maar zaterdag waren veel Vlaamse relaties naar Hasselt afgereisd dat ze met veel pijn en moeite over de pont bij Genemuiden konden bereiken, net zoals overigens een camerateam van RTL. Volgende week zondag besteedt die zender aandacht aan de activiteit in Hasselt.

De Allegra is overigens vernieuwd naar de kleindochter, die het schip zaterdag ook mocht dopen. Ria Bruintjes van Veno Yachting bedankte het echtpaar voor de opdracht, waaraan het bedrijf een dik jaar werkte, samen met veel partners uit de regio. Yeno Yachting werkt namelijk uitsluitend met onderaannemers. “Toen het echtpaar Orens in Zwartsluis kwam kijken, schrokken ze vermoedelijk wel even. Wij hebben alleen een kantoor. Gelukkig konden we ze toch overtuigen en kozen ze voor de Veno 53.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore