22 september 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

538 pakken koffie voor de voedselbank

Geplaatst op: 10 april 2018

Gedurende de maand december 2017 werd  door Lionsclub Voorburg de 6e landelijke Douwe Egberts Waardepuntenactie georganiseerd, waarbij Lionsclubs en voedselbanken in het hele land Douwe Egberts Waardepunten inzamelden. Dat werden er uiteindelijk bijna 44.000.000. Deze punten werden op 15 februari 2018 bij Voedselbank Rotterdam aan Douwe Egberts overhandigd, wat na een royale verhoging met 20% resulteerde in 90.000 pakken koffie voor in totaal 118 voedselbanken / uitdeelpunten.
Ook in Zwartewaterland kwam er veel reactie. De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie. Voor de voedselbanken maakt Douwe Egberts echter een uitzondering. De inzameling door de Voedselbank Zwartewaterland leverde in totaal zo’n 250.000 DE-waardepunten op met als resultaat dat men 538 pakken koffie tegemoet kan zien. Eind maart konden vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland de pakken koffie afhalen bij het regionale distributiecentrum in Meppel. Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxe artikel. Langs deze weg krijgt men de komende maanden toch weer een welkom extraatje. De Voedselbank Zwartewaterland bedankt de supermarkten die als inzamellocatie wilden fungeren en iedereen die door het inleveren van DE-waardepunten deze actie tot een succes maakten. “Bij deze willen wij nog een keer aangeven dat iedereen de punten door kan blijven sparen omdat de actie ook in 2018 weer op de agenda staat”, aldus de voedselbank.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore