20 september 2020 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Molenwaard is weer een ‘molensteen’

Geplaatst op: 13 april 2018

“De Molenwaard begint weer een molensteen te worden”, zegt Margreet Bosma van het CDA. De raad bespreekt de brief van Marcel Middelveld over de ‘grote problemen’ op de jachthaven. “Het CDA dacht dat we het eindelijk goed geregeld hadden, maar ongehoorzame burgers zullen er altijd zijn.”

Meerdere partijen spreken van een ‘molensteen’ of de verkleinvorm daarvan. “Het is te overwegen om voor eens en voor altijd van dit molensteentje af te zijn en alles om te zetten in permanente bewoning”, stelt John Smits (VVD) voor.

Middelveld betoogt in de brief dat de gemeente ‘op verschillende fronten tekortschiet’. “Het wordt tijd dat de gemeente gaat optreden.” Daarvoor stelt hij onder andere een nachtregister en kentekencontroles voor.  “Geen reële optie en compleet belachelijk. Bovendien is dit volstrekt strijdig met de nationale en Europese regelgeving omtrent privacy en totaal niet controleerbaar en/of uitvoerbaar”, reageert de heer J. Noordman als inspreker daarop.

Hij verhuurde van februari 2016 tot februari dit jaar een woning aan Middelveld. “Hier heb ik nog steeds spijt van. Noodgedwongen heb ik een dure jurist in moeten schakelen en is in goed overleg en samenspraak met de gemeente een dwangsom aangezegd. Onder druk van die dreiging heeft de heer Middelveld uiteindelijk 1 februari van dit jaar de woning ontruimd. De heer Middelveld is zodoende een ervaringsdeskundige, maar dat in de negatieve zin van het woord.”

Dat de woningen niet permanent bewoond mogen worden noemt Noordman ‘niet meer van deze tijd’. “Het verbod staat volgens mijn jurist op gespannen voet met het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens. Een overheid dient de eigendomsrechten van haar burgers zoveel mogelijk te respecteren.”

Bewoners en eigenaars zijn het er niet mee eens, maar de wet is duidelijk, vindt Roel Withaar (GB). In november staat het onderwerp op de raadsagenda. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dan het 24 jaar oude bestemmingsplan herzien. “Ik hoop dat we het voor eens en voor altijd goed met elkaar gaan regelen”, zegt Wilma Veldman (ChristenUnie) erover.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore