19 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Jullie gaan Hasselt weer schoonmaken’

Geplaatst op: 17 april 2018

Op de de Prins Willem-Alexanderschool is dinsdagmiddag het startsein gegeven voor de Week van Mooi Schoon. Wethouder Dick Visserman verrichtte de opening en sprak op het schoolplein alle kinderen en leraren toe. 

“Het moet eigenlijk niet de week maar het jaar van mooi schoon zijn. We moeten bij onszelf beginnen door al ons afval thuis in de prullenbak te gooien.” De wethouder, die zijn vakantie vierende onderwijs-collega Speksnijder verving, reikte ook symbolisch een ROVA-kwartetspel uit aan een leerlinge.

“Jullie gaan Hasselt weer schoonmaken”, was de laatste aanmoediging van Visserman. “En ik hoop dat jullie weinig zullen vinden.” Vervolgens trokken de leerlingen met hesjes, grijpers en afvalzakken richting De Stenendijk en gingen direct fanatiek op zoek naar afval in de bosjes. Na afloop worden ‘schoonmakers’ beloond met een vers geschept ijsje uit de ijscowagen bij de school.

Dit jaar gaan 15.000 leerlingen uit 17 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 april doen 200 scholen mee aan de week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour