25 april 2024 Gebruikers online: 58
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

OBN Dweildag opent dit jaar met streetparade

Geplaatst op: 23 april 2018

De OBN Dweildag start dit jaar compleet anders dan voorgaande edities. De organisatie heeft gekozen om te starten met een ‘streetparade’ van marcherende korpsen uit de regio. “Hiermee hopen we naast de vertrouwde bezoekers een nieuw publiek naar Hasselt te trekken”, vertelt één van de organisatoren Ruthger Bergman.

“Daarnaast hopen we ook de aanloop zoveel mogelijk te spreiden over de dag. Eerder kwam de drukte vaak tegelijk aan het begin van de middag.” Bergman hoopt met de streetparade op aantrekkingskracht voor het nieuwe ochtendprogramma. De OBN Dweildag is dit jaar 16 juni,  de zaterdag van juni. Eerder vond de dag altijd in het tweede weekend plaats, maar omdat dan meer populaire evenementen zijn in de regio -zoals de Zwolse halve marathon-, is het doorgeschoven.

“Het is de bedoeling dat vanaf 11.15 uur in en rondom het centrum overal muziek te horen is. De korpsen starten vanaf de Grintwal en eindigen tussen 12.30 uur en 13.00 uur aan de Kaai, waar dan de OBN Dweildag feestelijk geopend wordt, met maar liefst 10 nationale dweilorkesten.” Er is op de route ruimte genoeg voor publiek om langs de kant te genieten van alle korpsen die kort na elkaar voorbij komen.

Negen regionale korpsen lopen mee in de periode; Chr. Fanfarekorps Irene uit Hasselt, Drumband Hasselts Fanfare, Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden, Kamper Harmonie A.M.D.G. Kampen, Vollenhoofsch Fanfare, Van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep en Muziekvereniging Voorwaarts uit Zwartsluis. Meerdere korpsen komen zowel met een fanfarekorps als een jeugdkorps.

Qua aantal dweilorkesten heeft de OBN Dweildag dit jaar maar liefst tien verschillende dweilorkesten geboekt. Niet eerder werd dat aantal gehaald.

Hierbij ook de route van de streetparade: Grintwal – Eikenlaan – Wilhelminalaan – Keppelstraat – Buiten de Venepoort – Hoogstraat – Markt – Ridderstraat – Eiland – Eikenlaan – Gasthuisstraat – Nieuwstraat – Markt – Burgemeester Royerplein – Kaai.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour