25 september 2020 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Meerijden in de brommernacht? Weet de regels

Geplaatst op: 24 april 2018

In de nacht voor Koningsdag is ook de traditionele brommernacht. Om het brommerrijden veilig en plezierig te laten verlopen zijn spelregels opgesteld door de politie, jongerenwerkers (Welzijn Mensenwerk) en de gemeente.

Inschrijven kan tussen 3.00 en 4.00 uur bij de ‘oude’ jeugdsoos, in Het Teeuwland. De minimum leeftijd voor de deelnemers is zestien jaar. De brommer of snorfiets moet aan de alle wettelijke eisen voldoen, behalve die van de geluidsdemping (zonder uitlaat). Quads en dergelijke zijn niet toegestaan. Rijden zonder uitlaat mag op 27 april tussen 3.00 en 4.00 uur alleen van huis rechtstreeks naar het inschrijfpunt, van 4.00 tot 6.30 uur (over het parcours) en na 6.30 uur alleen rechtstreeks naar huis.

Deelnemers mogen geen drank of drugs hebben gebruikt. Hier wordt actief op gecontroleerd. Deelnemers worden geadviseerd beschermende kleding te dragen, zoals degelijke handschoenen. Het is verplicht om een goed passende helm voorzien van E4-keurmerk te dragen. In verband met zichtbaarheid is het raadzaam om kleding met felle kleuren te dragen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore