22 september 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lintje voor drie Hasselters

Geplaatst op: 26 april 2018

Foto's Jan van Kleef

Zes inwoners van de gemeente Zwartewaterland ontvingen donderdag een lintje. Burgemeester Bilder reikte hen in het gemeentehuis de versierselen uit die behoren bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Drie Hasselters kregen de onderscheiding: Anton Blankvoort, Herman ten Klooster en Jan Oolbekkink.

Blankvoort is al sinds 1986 lid van het kerkbestuur van de Thomas à Kempis Parochie locatie St. Stephanus Hasselt. Binnen de kerk is hij zeer actief in allerlei functies. Ook is Blankvoort sinds 1997, als gediplomeerd molenaar, betrokken bij korenmolen De Zwaluw. Hij begeleidt ook molenaars in opleiding en is vrijwilliger bij Staatsbosbeheer in De Weerribben.

Ook Jan Oolbekkink was jarenlang kerkelijk actief als kerkvoogd bij de hervormde gemeente. Die functie vervulde hij bijna twintig jaar. Sinds 1996 is hij bestuurslid bij de Stichting tot Behoud van de Korenmolen “De Zwaluw” en bestuurslid van de “Stichting Vrienden van de Korenmolen “De Zwaluw”. Architect Oolbekkink was verder nog reisleider en voorzitter van de

Stichting Ichthus Reizen Boskoop en vrijwilliger van een pastoraal diaconaal centrum in Oosterbeek. Tenslotte was hij betrokken bij de organisatie van de seniorenmiddagen van de hervormde gemeente.

Laatste decorandus is Herman ten Klooster. Hij is al sinds 1994 lid van de kerkenraad van PKN Hasselt. Ook was hij 27 jaar bestuurslid en voorzitter van CNV Hasselt. In het verleden was hij een van de oprichters van Zaalvoetbal Hasselt. In zijn werkzame leven was Ten Klooster vijftig jaar werkzaam bij Phoenix Pallets, waar hij productieleider Voorbewerking was. Bij het bedrijf zat hij ook elf jaar in de Ondernemingsraad.

Ten Klooster was overigens vanwege een verblijf in het buitenland niet aanwezig.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore