26 september 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Situatie school Genne ‘zorgelijk, zo niet onhoudbaar’

Geplaatst op: 26 april 2018

“Zorgelijk, zo niet onhoudbaar”, zo kwalificeerde Bestuurder Boon van de Stichting op Kop de situatie voor de school in Genne per 1 augustus 2018. Zoals het er nu uitziet zijn er dan nog drie of vier leerlingen over. “Dan is er geen sprake van een school, groepsvorming of onderwijskundige kwaliteit”, aldus Boon, die daarom hoopt dat de deuren van de school deze zomer dicht kunnen.

Boon sprak donderdagavond in voor de gemeenteraadsvergadering. Hij wijst erop dat de Stichting op Kop altijd aan zijn wettelijke verplichtingen zal voldoen en dat betekent dat de school nog een jaar  open moet blijven. Wenselijk is dat echter niet, volgens Boon. “Ook niet voor de leerkrachten. Die verdienen een waardig afscheid en geen school die als een nachtkaars uitgaat.”

De stichting doet er daarom alles aan om de kinderen naar een nieuwe plek te begeleiden. Veel ouders kiezen zelf al voor een andere toekomst. Boon zette nog eens uiteen waarom sluiting de enige optie zou zijn. “We komen onder het wettelijk verplichte leerlingenaantal van 23 en er is geen uitzicht op betere tijden. Verschillende acties in de publiciteit hebben nooit extra leerlingen opgeleverd. Bovendien zijn de meeste leerlingen zij-instromers en de meesten komen uit Zwolle. Dan ben je geen school meer voor Genne en directe omgeving.”

Boon wijst erop dat de medezeggenschapsraad heeft ingestemd met de sluiting, ondanks dat ouders zich onder het mom van ‘Red Genne’ inzetten voor een verdere toekomst. “Wij zijn niet trots op dit besluit om een tweehonderd jaar oude school te sluiten, maar de feiten zijn niet anders.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Situatie school Genne ‘zorgelijk, zo niet onhoudbaar’”

  1. Meneer Boon heeft het over zorgelijk en onhoudbaar. Wat ik zorgelijk vind is dat het bestuur van de stichting Op Kop lijkt weg te komen met het doen van beweringen en aannames die niet tot nauwelijks onderbouwd zijn. Een exemplarisch voorbeeld; Boon wil de manier van leerlingen werven niet onderzoeken en/of aanpassen om het duurzaam te maken, met als onderbouwing:’we gaan het niet doen, want het werkt niet’. Dit is onjuist en vind ik respectloos naar alle eerdere succesvolle wervingsacties, nota bene gedaan door ouders (wiens verantwoording het natuurlijk in de kern niet is). Ik vind de gang van zaken rondom deze sluiting een aantasting van normen en waarden. Zo ga je niet om met kinderen en onderwijs. Wat een blamage…

Nightstore