22 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gezellige sfeer in Hasselt

Geplaatst op: 27 april 2018

Foto's Gerrit Slurink, Bas Jansen en Erik Driessen

Gouden greep die Koningsloop op Koningsdag. Het hardloopevenement zorgt voor extra sfeer in het centrum van Hasselt. En daar is het rond het middaguur toch al gezellig. Zowel op de Vrijmarkt in de Hoogstraat als bij de kinderattracties op de Kaai is het lekker druk.

De vrijmarkt zorgt voor de nodige glimlachten De aanprijzingen zijn prachtig: je haar oranje laten schilderen voor 20 eurocent, schminken voor een grijpstuiver of voor het goede doel een spelletje doen. En de kooplui doen de rest. “Het ziet er niet uit, maar praktisch dat het is…”, klinkt het ergens. Of de bezoeker in het verkooppraatje is getrapt, is nog niet duidelijk.

Wel dat Koningsdag in Hasselt een flinke boost heeft gekregen met het hardlopen door de oude straten van Hasselt. Dat het evenement in een behoefte voorziet, blijkt ook uit het deelnemersveld.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore