29 oktober 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Historische binnenstad uniek decor Koningsloop

Geplaatst op: 27 april 2018

Pal voor de Grote Kerk stoven rond de klok van elf de jongste deelnemers uit de ‘startblokken’ voor de eerste editie van de Koningsloop in Hasselt. In totaal werd gestart in vier categorieën vrijdagochtend met in totaal 238 deelnemers. Tegen de achtergrond van de hardloopwedstrijd, hadden verkopers in de Hoogstraat hun kleedje uitgerold om deze aan de passerende man en vrouw te brengen.
De Koningsloop werd gehouden door de Trainingsgroep Het Zwartewater in samenwerking met Oranjevereniging Hasselt. In totaal waren er 12 prijswinnaars bij de meisjes en jongens, 12 bij de dames en heren en 12 bij de dames 40 plus en de heren 40 plus. Allemaal ontvingen zij hun trofee of prijzengeld uit handen van wethouder Knol, die bij iedere run tevens het startschot gaf.

Het eerste startschot klonk voor de Cocon Kids Run voor jongens en meisjes van zes tot en met negen jaar. Na één kilometer kwam bij de jongens Robin Dunnink in een tijd van 00.04.06 als eerste over de finish, Maartje Slendebroek was met een tijd van 00.04.25 het snelste meisje. Om 11.10 uur ging de Cocon Kids Run voor jongens en meisjes van tien tot en met twaalf jaar van start. Hier zagen de toeschouwers Mika Keizer in een tijd van 00.03.41 als snelste jongen finishen, bij de meisjes won Rosa Galenkamp met een tijd van 00.04.44 deze run van eveneens één kilometer.

Na de kinderen verschenen om 11.40 uur de dames en heren vanaf zestien jaar aan de start van de Therafit en Vesta Run om na het startschot twee keer een parcours van vijf kilometer via de Stenendijk en Zandvoortweg, langs de Kalkovens en Prinsengracht terug naar het oude stadscentrum af te leggen. Om 11.50 uur was het de beurt aan de dames en heren vanaf twaalf jaar voor de OBN Run. Zij liepen het hiervoor genoemde parcours van vijf kilometer één keer. Deze runs kende de volgende winnaars:

•    Erik Driesen – Therafit en Vesta Run heren
•    Michiel Huzen – Therafit en Vesta Run heren 40 plus
•    Sarah Lynn Reuver – Therafit en Vesta Run dames
•    Anne van Schuppen – Therafit en Vesta Run dames 40 plus
•    Niek Marsman – OBN Run heren
•    Henk Smalbrugge – OBN Run heren 40 plus
•    Annemiek Hoogstra – OBN Run dames
•    Janneke Raamsman – OBN Run dames 40 plus

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore