25 september 2020 Gebruikers online: 44
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Wetland voert ‘beperkte’ huurverhoging door

Geplaatst op: 30 april 2018

Wetland Wonen voert op 1 juli 2018 een beperkte huurverhoging door en maakt geen gebruik van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Dit betekent dat de meeste huurprijzen 1,4 procent omhoog gaan, waar de wet 2,4 procent toestaat. Van 350 woningen stijgt de prijs wel met 2,4 procent. Bij deze woningen wordt dit en volgend jaar de schilisolatie van de huizen verbeterd.

‘Dit past in ons duurzaamheidsbeleid. Duurzaamheid en energiebesparing staan hoog op onze agenda. Goed voor de huurders nu en voor in de toekomst. Net als andere huurders in het verleden, betalen deze huurders mee aan de verbetering van hun woning’, aldus Marcel Timmerman (directeur Wetland Wonen). ‘Dit levert voor de huurder, naast een beter wooncomfort, ook een besparing op de energiekosten op’.  Het advies van de Huurdersvereniging Zwartewaterwiede wordt daarmee gevolgd.

Tegelijkertijd wil Wetland Wonen voor de langere termijn onderzoeken welk huurprijsbeleid gevolgd zou moeten worden, waarbij recht wordt gedaan aan de kwaliteit van de woning én waarbij zo weinig mogelijk huurders  betalingsproblemen krijgen. Daarom wordt dit jaar in samenwerking met de Huurdersvereniging een woonlastenonderzoek uitgevoerd.

De overheid stelt jaarlijks de kaders voor de huurverhoging op. In 2018 geldt dat de totale huursomstijging over 2018 2,4% mag zijn (inflatie + 1%). De maximale huurverhoging voor huishoudens met een inkomen tot en met € 41.056 mag 3,9% zijn en voor huishoudens met een inkomen boven € 41.056, 5,4%.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore