19 april 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Pianist wil school Genne ombouwen tot ‘De Basis’

Geplaatst op: 17 mei 2018

De school in Genne is nog niet gesloten of het eerste plan voor de toekomst van het gebouw ligt al op tafel. Een bekende klassiek pianist en componist heeft per brief een bod bij de gemeente Zwartewaterland neergelegd. Hij wil het gebouw ombouwen tot De Basis dat een plek moet zijn voor culturele, sociale en maatschappelijke activiteiten. “Een meerwaarde voor kunstliefhebbers, cultuurminnaars, toeristen, cursisten en dorpsbewoners”, schrijft de pianist in zijn plan.

Vanwege het lage leerlingenaantal gaat stichting Opkop de oude school sluiten. In ieder geval in de zomer van 2019, liever nog komende zomer. En dus moet er een nieuwe bestemming komen voor het gebouw. De pianist is er wat dat betreft vroeg bij. Hij woont vanwege privéomstandigheden tijdelijk in een kleine woning en zoekt meer ruimte voor zijn muzikale activiteiten.

Maar het gebouw leent zich voor meer, denkt de muzikant. Hij wil een ‘aantrekkelijke toevoeging’ zijn voor Genne, bijvoorbeeld door het organiseren van concerten. Ook kan de school een startpunt zijn voor fietstochten in de regio en mogelijk lichte horeca bieden. Ook leent het pand zich voor cursussen en workshops. Verder noemt de pianist een kerstmarkt, overnachtingsruimte voor toeristen en ontmoetingsplek voor de dorpelingen als mogelijkheden.

Daarvoor zijn er wel de nodige investeringen nodig, beseft de muzikant. Hij legt daarom een laag ‘voorlopig’ bod neer van 125.000 euro als opening van gesprekken. Of die er komen er is voorlopig de vraag. Met name Harrie Rietman van de PvdA was tijdens de gemeenteraad, waar het plan als ingezonden stukken kort aan bod kwam, nog niet enthousiast. “De brief komt vervelend op mij over: de aas is nog niet overleden of de gieren cirkelen er al omheen”, aldus de socialist.

Actueel is de verkoop momenteel ook nog niet. Als de school straks inderdaad leeg komt te staan, gaat de gemeente nadenken over een bestemming. “Daarin wordt deze brief ook meegenomen…”, aldus het college.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour