21 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hooilanden De Wieden in bloei

Geplaatst op: 22 mei 2018

Misschien wel de mooiste periode in De Wieden: het voorjaar wanneer veel veldbloemen volop in bloei staan. Het natuurgebied kleurt momenteel aan alle kanten dankzij bijvoorbeeld moeraskartelblad, veenpluis, ratelaar en de echte koekoeksbloem. Paars, wit en geel vragen om voorrang. Geen wonder dat overal in het gebied mensen met de fotocamera in de aanslag staan. Natuurmonumenten heeft een speciale fietsroute uitgezet langs de bloeiende hooilanden die begint bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Daar vandaan starten ook vaarexcursies die langs kleurrijke hooilanden gaan. Omdat het riet in deze periode van het jaar nog laag staat, zijn de vergezichten ook schitterend.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore