26 september 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Beau en Lara openen nieuwe speeltuin

Geplaatst op: 23 mei 2018

Beau van de Sluis en Lara Zieleman openden woensdagmiddag samen met wethouder Visserman een nieuwe speeltuin aan de Van Nahuysweg. Ze hebben samen met klasgenoten van CBS Het Anker samen nagedacht over hoe de plek eruit moest komen te zien. “Ik ben heel trots op je”, aldus Visserman, die vervolgens samen met collega Knol ook aan het Katoenweversgilde een speelvoorziening opende.

Die aan de Van Nahuysweg wordt nu al druk gebruikt, vertellen buurtbewoners. Niet alleen door de kinderen uit de buurt, maar ook door kinderen van watersporters en fietsers die bijvoorbeeld een rondje Zwolle afleggen. Al die mensen brengen ook weer iets negatiefs met zich mee. Knol wordt voor de opening aangesproken door een buurtbewoner die graag een oplossing ziet voor de overvolle prullenbakken in het weekeinde. Wordt genoteerd.

Visserman legt ondertussen uit dat voorzieningen zoals deze tegenwoordig via ‘burgerparticipatie’ tot stand komen. “Of de mensen nou 85 jaar of zoals jullie 7 of 8 jaar zijn”, zegt hij tegen Lara en Beau, die bij het traditionele lintje staan. Na enige moeilijkheid gaat die toch los en is de speeltuin officieel geopend. En dat laten Knol en Visserman zich niet een tweede keer zeggen. Het lintje is nog niet verwijderd of de wethouders nemen al plaats op de wipwap.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore