23 april 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Burgemeester zet bloemetjes buiten

Geplaatst op: 31 mei 2018

Burgemeester Bilder gaf twee jaar geleden de eerste bloemetjes symbolisch wat water

De burgemeester gaf vanmorgen bloemen water in het centrum van Hasselt. Een symbolische handeling om aan te geven dat het centrum een fleurige boel geworden is. Door de Nieuwstraat, Hoogstraat en de Kaai zijn bloemen aangebracht, die het centrum opfleuren.

Hanny Becker is zeer verguld met de plantenbakken. “Het is zeer bijzonder dat we hier in Hasselt nu overal bloemen hebben.” Speciale dank daarvoor gaat naar Marion van den Belt. “Ze komt uit de Ruitenstraat, maar is fanatiek bezig geweest om de bloemen hier te krijgen.” Daarvoor werd ze dan ook bedankt met een bloemetje.

Dat geldt ook voor kerncoördinator Jannie Bloemert, die ook op vrije dagen beschikbaar was voor de dames die met de bloemen in de weer waren. Het centrum heeft nu een vrolijke uitstraling gekregen. “Ik ben blij dat iedereen er zo ontzettend goed op gereageerd heeft”, aldus Becker.

Burgemeester Bilder roemt de inzet van de dames. “Jullie hebben zelf het initiatief genomen om de straat op te fleuren. Ik vind het mooi maar ook logisch dat daar vanuit de Ruitenstraat aan wordt meegewerkt, want de binnenstad van Hasselt beschouwen we als van ons allemaal.”

Het centrum noemt Bilder ‘de parel van de stad’. “Dit kenmerkt ook het belang van de stad, dat we met elkaar willen zorgen dat het centrum vitaal is. We zouden ook wel willen dat het een drukbewandelde straat wordt.”

Dat is volgens hem nu uitnodigender geworden. “Het uitnodigende zit hem in het nieuwe straatwerk, de aankleding en ook in de mensen van Hasselt. De inwoners van Hasselt hebben een heel gastvrij karakter. En dat is een noodzakelijke ingrediënt voor het brengen van meer vitaliteit in de stad.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour