21 september 2020 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Laatste avond Wandelvierdaagse kort maar hevig

Geplaatst op: 31 mei 2018

Ruim 850 lopers deden mee aan de laatste avond van de Wandelvierdaagse. Ver wandelen was er vanwege de voorspelde weersomstandigheden niet bij: via een korte ronde door Hasselt bereikten de deelnemers de finish. Dinsdagavond moest de wandeling ook al worden afgelast.

Best een moeilijke¬†beslissing dat inkorten, zegt Reint Kunst van de organisatie vlak voor het defil√© bij het stadhuis. “Wat moet je doen als code geel of oranje wordt afgegeven? Je wilt met onweer niet met alle kinderen en deelnemers in het buitengebied zitten, maar tegelijkertijd is helemaal afgelasten ook niet leuk. Niet voor de kinderen, maar ook niet voor de muzikanten. Na overleg met weerman Dick van Rees hebben we dit besluit genomen.”

En dat pakt best feestelijk uit, al zul je net zien dat er geen wolkje aan de lucht is te bekennen. Weer blijft weer. Bij het stadhuis is het meer dan gezellig druk, alleen burgemeester Bilder komt dit jaar niet naar buiten. De gemeenteraad vergadert namelijk en installeert nieuwe wethouders, en die ceremonie mag niet worden stilgelegd. Nu delen bestuursleden en twee leraren 150 bloemen uit aan willekeurig gekozen kinderen. Niet iedereen gaat daarom met een bloem naar huis.

Kunst is ondanks het ingekorte programma best tevreden over het evenement.¬†“Leuk is bijvoorbeeld de verdubbeling in aantal deelnemers van de vijftien kilometer. We zitten nu op 35. Blijkbaar is daar toch behoefte aan”, aldus Kunst.

Hasselts Fanfare begeleidde de lopers, Irene was aanwezig bij de Wandelvierdaagse in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore