20 september 2020 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ondernemers luiden noodklok om uitbreidingsbehoefte

Geplaatst op: 6 juni 2018

De noodzaak voor groei en uitbreiding van de industrie in Zwartewaterland is groot. Dat schrijven de drie ondernemerskringen in een brief aan het nieuwe college en de gemeenteraad. “Bij diverse leden is de situatie nijpend en zij hebben concrete en directe uitbreidingsplannen.”

Wil de gemeente de bedrijven binnen de deur houden, dan is een coöperatieve opstelling als het gaat om uitbreidingsmogelijkheden een vereiste. “Het kan niet zo zijn dat de gemeente op slot wordt gezet”, schrijven de ondernemers, die het oog vestigen op het behoud van werkgelegenheid en welvaart. “Wanneer bedrijven de mogelijkheid hebben om binnen de bestaande kern te groeien, zal de werkgelegenheid verder groeien.” Dat zou een positief effect hebben op Zwartewaterland op verschillende terreinen.

Extra milieubelasting door de uitbreiding zal er minimaal zijn, betogen de ondernemers. “De gehele industrie maakt momenteel een forse verduurzamingsslag.” Uitbreiding op andere plekken zal het milieu juist extra belasten. “Diverse aan elkaar gelieerde bedrijven zijn op korte afstand van elkaar gevestigd. Deze lokale samenwerking heeft veel voordelen, zoals efficiency, kostenbesparing en het beperken van de CO2-uitstoot door een minimaal aantal transportbewegingen.”

Dat zullen er meer worden als een of meerdere bedrijven moeten uitwijken naar andere plaatsen of gemeenten. “Dit zal negatieve gevolgen hebben voor aanverwante industrie en dienstverlening, werkgelegenheid en welvaart binnen onze gemeente.” Voor de bedrijven zelf zou een verhuizing kostenverhoging opleveren.

De ondernemersverenigingen doen daarom een dringende oproep aan raad en college. “Laat Zwartewaterland niet te klein zijn voor het ondernemerschap en de ambitie van onze leden. Dankzij hun inzet, durf en doorzettingsvermogen hebben zij de inwoners van alle kernen van werk voorzien en volop de mogelijkheden gegeven om zich op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore