19 september 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bedrijventerrein Zwartewater in vier jaar ‘opgebloeid’

Geplaatst op: 13 juni 2018

Geef een zonnebloem water, en hij kan tot grote hoogte groeien. Burgemeester Eddy Bilder en gedeputeerde Eddy van Hijum deden dat vanmiddag bij een figuurlijke zonnebloem. Het weerspiegelde de opbloei van bedrijventerrein Zwartewater

Dat is de afgelopen jaren geherstructureerd/gerevitaliseerd/herontwikkeld. “Ik herinner me juni 2014. Toen liepen we rond op het moment dat het net verlaten terrein van Dycore. Die waren een aantal maanden weg en het onkruid groeide al 60/70 centimeter hoog. Dan zie je wat er met een leegstaand industrieterrein gebeurt.”

De Herstructureringsmaatschappij Overijssel, een werkmaatschappij van de provincie, en de gemeente Zwartewaterland zorgden ervoor dat de verpaupering niet kon toeslaan. Met Scania, Herman de Haan, Ridderinkhof, Westerman en nog een aantal bedrijven werd het bedrijventerrein flink opgewaardeerd. “Dit geeft nieuw elan aan Hasselt”, zegt een enthousiaste Bilder.

Van Hijum deelt zijn enthousiasme. “Er is hier ongelooflijk veel gebeurd. Nu is het de opdracht om de kwaliteit in stand te houden.” Dat is aan de nieuwe wethouder, Albert Coster. Hij krijgt het terrein op zijn bordje en is daarom mede verantwoordelijk voor nog wat uitbreiding in de komende jaren. Bilder: “We zetten er vol enthousiasme de schouders onder.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore