24 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Streetparade brengt serenade: ‘Mijn mooiste verjaardag ooit!’

Geplaatst op: 16 juni 2018

Tekst, foto en film: Erik Eenkhoorn

Zaterdag was de eerste editie van de Streetparade tijdens de OBN Dweildag. Tien fanfarekorpsen marcheerden door het centrum van de oude Hanzestad tussen de blauwe vlaggen door. Er was veel volk op de been en er werd luid geapplaudisseerd wanneer een nieuw korps passeerde.

Een huis aan de Gasthuisstraat was uitbundig versierd in met rode en blauwe vlaggen. Joanne, die deel uitmaakt van het gezin Pastoor, vierde haar 10e verjaardag. Op een hoge versierde stoel zat ze voorthuis met een bak met slagroomsoesjes in de hand te genieten van het spektakel. Helemaal leuk als het korps langs komt marcheren waar je binnenkort op dwarsfluitles gaat. En nog leuker is het als het korps voor je huis gaat stil staan en ‘Lang zal ze leven’ inzet en als toegift ‘Zij leve hoog!’ Nadat het korps een soesje gehad heeft zegt ze met een lach van oor tot oor: “Dit is mijn leukste verjaardag ooit”. De verjaardag wordt nog leuker als een tweede korps het spontaan herhaald!

“Dit is toch een gave start van de dweildag”, zegt een man aan een tafeltje langs de route. “Ze komen gewoon langs je huis heen marcheren. Wat mij betreft doen ze het de volgende keer weer!”

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn

Reacties zijn gesloten.

Contour