23 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Werken aan een aantrekkelijker park

Geplaatst op: 23 juni 2018

Foto's Heleen Eenkhoorn

Een schoon park met meer licht en doorkijkjes dat uitnodigt tot het maken van wandelingen en het organiseren van activiteiten. Dat hebben de mensen voor ogen die zaterdag met Hanzestad Hasselt Marketing een eerste actie voerden in het park. “Veel mensen herinnerden zich nog hoe ze vroeger met hun ouders door het park liepen”, vertelt Heleen Eenkhoorn na de zaterdagse actie.

Toen zag het park er mooi uit en was er ook meer te beleven. Van de aubade en concertjes tot theater. “Iemand zei dat ooit Ad Visser met Toppop hier nog had gestaan”, vertelt Eenkhoorn, terwijl ze met Henk Dekker nog even om zich heen kijkt. Ze staan bij het vogelhok, dat zo donker is dat je wel heel goed moet turen om de pauw te zien. De andere dierenverblijven zien er niet veel beter uit.

En het park in Engelse stijl verdient ook een beter lot, vindt Henk Dekker. “Alles is groen, maar andere kleuren zie je niet. Het licht komt ook nauwelijks door. Er is flink wat snoeiwerk nodig. Her en der staan ook bordjes over zeldzame bomen, terwijl die bomen er soms helemaal niet meer staan”, vertelt Dekker. Freerk Oldenburger heeft een plan ontwikkeld dat het park weer aantrekkelijker moet maken. Samen met de ideeën die vrijwilligers zaterdag aandroegen, zou dat een basis voor een serieuze opknapbeurt kunnen zijn. Ook de muziekkoepel en het speeltuintje zouden daarvan onderdeel moeten zijn.

Dat Hanzestad Hasselt Marketing zich met de actie bemoeit, heeft ook een reden, vertelt Dekker. “Er is een plan voor een wandelroute door het park en over de twee begraafplaatsen. Dan moet je wel eerst zorgen dat het park er mooi bij ligt”, legt Dekker uit. Met ongeveer twintig mensen ruimde hij zaterdag zwerfafval op en werden voorzieningen zoals de bankjes schoongemaakt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour