24 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

1300 euro voor Longfonds met Goede Doelen Markt

Geplaatst op: 25 juni 2018

Leerlingen van De Toermalijn hebben afgelopen week een cheque ter waarde van 1300 euro overhandigd aan een vertegenwoordiger van het Longfonds, voorheen Astma Fonds. Dit bedrag is het grootste deel van de opbrengst van de Goede Doelen Markt die deze school jaarlijks houdt.

Al in aanloop naar de Goede Doelen Markt genereren leerlingen van groep 7 en 8 geld volgens de werkwijze van het microkrediet. In groepjes van drie of vier leerlingen bedenken zij een bedrijfje, waarvoor zij ook een businessplan schrijven. Als dit plan wordt goedgekeurd, ontvangen zij het benodigde startkapitaal in de vorm van een lening. Vervolgens gaan deze jonge ondernemers aan de slag met hun bedrijfjes, die variëren van autowasbedrijf tot sieradenshop en van wafelbakkerij tot snackbar.

De Goede Doelen Markt, waar natuurlijk ook de bedrijfjes van de leerlingen een plek hebben, heeft het karakter van een Fancy Fair. “Het totaal is van groot pedagogisch belang”, meent directeur Henk Kok. “Zo komt de keuze voor het goede doel bij de leerlingen zelf vandaan. Iedere leerling van groep 7 houdt namelijk een presentatie in de hoop dat zijn of haar goede doel als bestemming voor deze actie wordt gekozen. En met de bedrijfjes ontwikkelen de leerlingen niet alleen hun ondernemerszin, ook het samenwerken met anderen krijgt op deze manier een positieve impuls. Bovendien leren de leerlingen zich in te zetten voor mensen die het vaak minder getroffen hebben dan zij.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour