20 september 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oude merklap teruggevonden op De Toermalijn

Geplaatst op: 25 juni 2018

Op De Toermalijn is een honderd jaar oude merklap teruggevonden. Met de fusie van obs De Haselhorst en obs De Trekschuit tot obs De Toermalijn in 2006 dook dit fraaie borduurwerk uit 1918 ook al op, maar raakte na de verhuizing naar de Streukeler Veste opnieuw in de vergetelheid.

“Nu we het na precies honderd jaar weer in handen hebben, zijn we eigenlijk wel benieuwd wie deze Johanna Tap was”, zegt schooldirecteur Henk Kok.
Naast onder andere het alfabet toont de merklap in fijne kruissteek de tekst ‘JOHANNA TAP HASSELT MAART 1918 – OPENBARE LAGERE SCHOOL’. Bijzonder is niet alleen het verstrijken van exact een eeuw, gezien het einde van de schoolstrijd in 1917 – het bijzonder onderwijs werd financieel gelijk gesteld aan het openbaar onderwijs – mag aangenomen worden dat de ouders van Johanna Tap heel bewust voor het openbaar onderwijs kozen.

Om deze merklap nog wat meer emotionele waarde te geven, komt schooldirecteur Henk Kok graag in contact met mensen die weten wie Johanna Tap was. “Misschien woont er nog wel familie van haar in Hasselt”, stelt Kok hoopvol. Wie meer kan vertellen over de maakster van deze bijzondere merklap wordt dan ook verzocht een mail te sturen naar directie@detoermalijnhasselt.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore