20 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gereformeerde kerk (hersteld) Hasselt opgeheven

Geplaatst op: 27 juni 2018

De gereformeerde kerk (hersteld) in Hasselt (DGK Hasselt e.o.) is opgeheven. Dat schrijft de kerkenraad op de website van de gemeente. Het besluit is ‘met verdriet’ genomen, omdat er geen ambtsdragers gevonden konden worden. Op 10 juni werden de laatste diensten gehouden.

De leden van de gemeente kunnen voortaan kerken in Zwolle. Die gemeente is door de classis aangewezen als rechtsopvolger. Kerkleden uit de Noordoostpolder en Zwartewaterland horen nu bij DGK Zwolle, en de gemeenten Steenwijkerland, Meppel en Staphorst vallen onder Dalfsen. “Beide gemeenten hebben zich van harte bereid verklaard de gemeenteleden van Hasselt te ontvangen”, schrijft de kerkenraad.

Die kijkt met dankbaarheid terug op de 14 jaren “dat we onder de zegen van de Here gemeente van Christus mochten zijn in Hasselt”. “Onze troost is dat in deze weg het kerkvergaderend werk van Christus voortgezet wordt en de gemeenteleden verzorgd kunnen worden.”

DGK was een afsplitsing van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore