25 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwembad weer open na ‘hectische morgen’

Geplaatst op: 2 juli 2018

“Fantastisch dat ze beide ingerekend zijn”, zegt Raymond Spijkerman over de inbrekers die vannacht te werk gingen in het zwembad. “De agent die ze ingerekend heeft, verdient echt een pluim.” De dieven namen de kluis mee uit het zwembad, maar kwamen niet ver. Op de Kaai werden ze ingerekend.

Spijkerman had ook niet het idee dat ze heel professioneel te werk gingen. “Ze hebben bij de kassa een ruit eruit gehaald. Toen probeerden ze via de deur naar buiten te gaan. Dat lukte niet echt. Toen zijn ze op zoek gegaan naar sleutels, die hebben ze gevonden en ze zijn verder gegaan.”

De kluis werd bij kassa vandaan gehaald. “Die hebben ze hier naar buiten gesleept. We hebben het redelijk goed schoongemaakt, maar je ziet nog wat spoortjes.” De inbrekers plaatsten de kluis op een klein karretje met bureauwieltjes en sleepten de kluis weg, totdat het karretje kapot ging. “Dat was na een paar meter. Toen hebben ze ‘em overgegooid op het onderstel van een rolcontainer waarmee ze de kluis tot aan een stapeltje pallets gekregen hebben. Wij denken dat ze hem toen op de pallets gezet hebben en daarna op onze aanhanger.”

Die hebben de inbrekers richting het hek gerold en daarna de kluis in hun kofferbak geschoven. “Ze zijn uren bezig geweest denk ik”, lacht Spijkerman. En al dat werk bleek nog tevergeefs ook: de twee zitten nu vast. “Ik weet alleen maar dat ze met z’n tweeën waren.”

Spijkerman vindt het ‘vervelend’ dat de inbrekers een puinhoop achtergelaten hebben. “Maar wij laten ons fantastische seizoen niet enigszins besmetten door dit.” Om half 12 is het zwembad opengegaan. “Het was een hectische morgen, maar hieruit blijkt dat we niet voor een gat te vangen zijn.”

Wat nu volgt is het inventariseren van de schade en het inlichten van de verzekering. Zwembadbezoekers zullen daar weinig van merken: “we doen alsof er niks gebeurd is.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour