18 september 2020 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Felix Oefentherapie bestaat twintig jaar

Geplaatst op: 11 juli 2018

Felix Oefentherapie, het bedrijf van Henriëtte Felix, bestaat deze maand twintig jaar. Een periode waar Henriëtte met veel enthousiasme op terugkijkt. Inmiddels is ze specialist op diverse terreinen en vervult ze een brede regiofunctie. Wat haar betreft blijft het niet bij een 20-jarig jubileum, want er staat nog veel moois op de planning…

Henriëtte begon twintig jaar geleden met haar eigen praktijk in IJsselmuiden en is ondertussen ook werkzaam in Genemuiden. Dat levert haar patiënten op uit de regio IJsselmuiden/Kampen, maar ook uit Zwartewaterland. Volgens Henriëtte zijn bekkenproblemen een veelvoorkomend klachtenbeeld in haar praktijk. “Dat kan gaan om  bekkenpijn tijdens de zwangerschap of na de bevalling, maar ook om poep- of plasproblemen bij kinderen of ouderen. Het bekken is voor veel mensen een lastig gebied. Ik vind het een uitdaging om hen te leren hoe ze dit gebied zelf kunnen voelen en controleren, om zo uiteindelijk pijnklachten te verminderen en ervoor te zorgen dat ze urineverlies of bijvoorbeeld broekplassen onder controle krijgen.”

Levens veranderen

Volgens Henriëtte zijn het vaak lastige onderwerpen om over te praten. “Neem bijvoorbeeld pijn bij het vrijen. Dat is iets wat veel voorkomt, maar waar je niet snel mee aanklopt bij je huisarts. Vaak lopen mensen jarenlang met zulke klachten rond, terwijl ze bij mij in de praktijk de oplossing vinden.” Juist dát is de reden dat Henriëtte haar vak al twintig jaar met zoveel plezier doet. “Die vertrouwensrol die je vervult en de mogelijkheid om het dagelijks leven een stuk aangenamer te maken voor mensen; dat geeft me enorm veel energie.” Ook minder ‘beladen’ klachten zoals onverklaarbare hoofdpijn zijn voor Henriëtte dagelijkse kost. “Vaak worden deze mensen door de neuroloog doorverwezen. Negen van de tien keer gaat het om hoofdpijn als gevolg van een verkeerde houding. Veel mensen hebben niet door dat ze dagelijks een verkeerde houding aannemen tijdens hele gewone handelingen. Ik wil hen hiervan bewust maken en leren hoe ze met kleine aanpassingen hun hoofdpijnklachten kunnen verminderen.”

Meer aandacht voor seksualiteit

In de toekomst hoopt Henriëtte haar werkgebied nog verder te vergroten. Niet als het gaat om de praktijklocatie; maar wel als het gaat om het aantrekken van patiënten. “Ik merk in de praktijk dat het seksualiteitsaspect steeds sterker naar voren komt. Daarom ga ik na de zomer een opleiding counseling bij seksuologie volgen. Dit past goed binnen de praktijk omdat ik dit soort problemen in het bekkenbodemverhaal al vaak tegenkom. Met behulp van dit opleidingstraject hoop ik straks meer handvaten te hebben en koppels te kunnen helpen bij seksuele problemen. Ik denk dat het vooral voor koppels uit de omliggende regio’s prettig kan zijn om daarvoor naar mijn praktijk te komen. Je voelt je mogelijk het meest op je gemak in een minder bekende omgeving.”

Henriëtte’s gouden tip na twintig jaar ervaring? “Ga sneller met je klachten naar een oefentherapeut. Vaak denken mensen dat er toch geen oplossing voor het probleem is of dat het er simpelweg bij hoort. Jammer, want achteraf zijn ze enorm opgelucht dat ze gekomen zijn… Niet geschoten is altijd mis.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore