24 september 2020 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Verlate onderscheiding voor Herman ten Klooster

Geplaatst op: 13 juli 2018

Herman ten Klooster heeft vrijdag een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Bilder. Ten Klooster kreeg het lintje voor zijn vrijwillige taken voor de vakbond en de ondernemingsraad. Daarnaast zette hij zich in voor de zaalvoetbalvereniging Hasselt en was hij actief binnen het kerkenwerk.

Herman ten Klooster was op 26 april, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, al benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Op dat moment verbleef hij in Israël, waardoor het overhandigen van de onderscheiding moest worden uitgesteld. Vandaag, tijdens de jaarlijkse barbecue bij Phoenix Pallets, kreeg ex-werknemer Ten Klooster alsnog de versierselen die horen bij de benoeming opgespeld door burgemeester Bilder.

Vanaf 1990 was Ten Klooster Algemeen bestuurslid en voorzitter van CNV Vakmensen/CNV Hout en Bouw afdeling Hasselt. Hij verzorgde onder andere het inloopspreekuur en de jaarlijkse ledenvergadering. Daarnaast was hij in 1989 nauw betrokken bij de oprichting van de Ondernemingsraad van Phoenix Pallets. Als lid van de OR, en later van de Centrale Ondernemingsraad, behartigde hij jarenlang de belangen van de werknemers. Ten Klooster was van 1967 tot vorig jaar werkzaam als productieleider bij Phoenix.

Begin jaren tachtig was de Hasselter nauw betrokken bij de oprichting van zaalvoetbalvereniging ZHV Hasselt. De vereniging heeft inmiddels drie herenteams en een damesteam en is aangesloten bij de KNVB. Ook op kerkelijk vlak heeft Ten Klooster zich verdienstelijk gemaakt. Vanaf 1994 is hij lid van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente in Hasselt. Hij is daar nu ouderling. In het verleden bekleedde hij ook de functies van voorzitter en scriba.

Gepubliceerd door admin

Eén reactie op “Verlate onderscheiding voor Herman ten Klooster”

Nightstore