19 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

THZ breidt hardlooptrainingen flink uit

Geplaatst op: 16 juli 2018

Grachtenloop 2017

Na de zomervakantie start Trainingsgroep Het Zwartewater met looptrainingen in verschillende categorieën. Momenteel wordt door ervaren lopers iedere woensdagavond getraind op een redelijk tot hoog niveau. Echter de beginneling, de recreant en de jeugd heeft nu geen verenigingsonderkomen.

Daarom start de Trainingsgroep per september met looptrainingen voor de jeugd, de beginneling, de recreant en de gevorderden.

“Vanaf september starten wij met een tweede groep, met een laagdrempeliger niveau waardoor het voor eenieder met een lichte basisconditie (3-5km kunnen joggen aan één stuk) goed te doen is om hard te lopen in groepsverband met daarbij een trainer. De recreatiegroep zal ook trainen op de woensdagavond, tegelijkertijd met de gevorderden groep. Op de avond zelf kan men beslissen met welke groep mee te trainen”, schrijft Ilse Overgoor namens de trainingsgroep.

Start: Woensdagavond 5 september, vertrek om 19:15 vanaf het ijsclubgebouw bij de molen. Training duurt tot 20:30. Maand september gratis 

“In en om Hasselt hebben wij gemerkt dat jeugd (tot 16 jaar) hardlopen leuk vindt maar voor deze groep is er geen verenigingsaanbod in Hasselt te vinden. Bij Trainingsgroep Het Zwartewater wordt gestart met een pilot, aanbod voor looptraining voor jeugd van 6 jaar t/m 15 jaar.”

Start: Donderdagavond 6 september, vertrek om 18:30 vanaf het ijsclubgebouw bij de molen. Training duurt tot 19:30. Maand september gratis

“Ook is er voor de beginner een mogelijkheid om aan te melden voor een basiscursus met een duur van 12 weken bij Runnerspoint onder leiding van Henk Smalbrugge. Bij Runnerspoint kan iedereen zich aanmelden die gemotiveerd is, zijn conditie wil verbeteren, zijn weerstand wil verhogen, zijn gewicht wil laten afnemen of mentaal sterker wil worden. Vooral beginners moeten hun trainingsschema geleidelijk (qua omvang en intensiteit) opbouwen. Het hart, longen en het vaatstelsel passen zich sneller aan dan de spieren, pezen en de beenderen. Bij deze cursus bouwen we de trainingen heel langzaam op ter voorkoming van blessures.”

 De cursus bestaat uit 1x per week groepstraining onder begeleiding van de trainer. Tijdens de training krijg je loopscholing en tips wat betreft het hardlopen (blessures/ voeding etc.) Daarnaast krijg je een schema die je zelf die week kunt volgen. De eerste les is een introductie les en geheel vrijblijvend. Kosten voor de cursus zijn € 75 (voor 12 weken)

Interesse? Mail dan naar lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour